AYVALIK'TA HEDEF: DÜNYA GASTRONOMİK ROTASI”

AYVALIK

Ayvalık ilçesinde Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği`nin (AYTUGEB) olağanüstü meclis toplantısında Ayvalık Mutfağını Dünya Gastronomik Rotası”na sokmak” kararlılığı çıktı.

Ayvalık ilçesinde Ayvalık Turizm Geliştirme Alt Yapı Hizmet Birliği`nin (AYTUGEB) Ticaret Odası Toplantı Salonu`nda gerçekleştirdiği olağanüstü meclis toplantısında “Ayvalık Mutfağını Dünya Gastronomik Rotası”na sokmak” kararlılığı çıktı.

Ayvalık Belediye Başkanı ve AYTUGEB Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlık ettiği toplantıda, ilçenin, sahip olduğu kültürel ve doğal yapısı ile bölgenin ve Türkiye`nin önemli turizm merkezlerinden biri olduğuna dikkati çekildi.

Ayvalık ilçesinin zengin tarihi, kültürel ve doğal kaynaklarının dışında mevcut turistik tesisleri ile gerek uluslararası, gerekse ulusal düzeyde oluşan turizm hareketliliğini karşılayabilecek potansiyele sahip olduğunun altını çizen AYTUGEB Başkanı Gençer, “Ayvalık bugün de kültürel bir değer olarak korunan ve geliştirilen asırlık bir mutfağa sahiptir. Amacımız “Dünya Gastronomik Rotalar” güzergâhına Ayvalık mutfağını da sokmaktır. Bu turizm çeşitlerine hizmet verecek kalifiye personel ve yöre rehberleri yetiştirilmesi için tüm eğitim ile kamu kurumları olarak birlikte hareket ediyoruz. Ayrıca; Ayvalık’ın turizm potansiyelinin geliştirilmesi için tanıtma faaliyetlerini AYTUGEB olarak etkin bir şekilde yürütmeye devam ediyoruz” dedi.

“Diğer geliştirmeye çalıştığımız projeler ise; ‘Yaşayan Mutfak; Ayvalık’ ve ‘Ayvalık’ta Turizm Kümelenmesi’ projeleridir” diyen Başkan Gençer, Ayvalık’ta daha güzel, daha yaşanılır ve sürdürülebilir bir turizm için tüm paydaşlarımızı AYTUGEB’e destek olmaya davet etti.           ENVER DOLGUN

 



  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı